Webdesign trendek 2017

Ahogy változnak a divatirányzatok, minden területen, úgy változnak évről-évre az aktuális webdesign trendek is. Egy ruhánál, hajstílusnál nem biztos, hogy a kényelmi szempontok a mérvadóak, inkább  a tervezők képzeletének szárnyalása a fő cél, addig a webes világban ez pont fordítva van. A webdesign területen annál inkább a könnyebb felhasználhatóság, a látogatók gyorsabb kiszolgálása a cél. A legfontosabb vonal az új trendek kialakításánál, hogy a honlapra tévedő érdeklődő, minél nagyobb figyelmet, értéket, információt kapjon. Itt pont a látogatók kényelmi igényeit tartják szem előtt. Ezek az új webdesign trendek is erre a fő szempontra épülnek.

Nézzük akkor a webdesign trendeket 2017-ben

One page oldalak

Ez az egyoldalas, görgetős design, a facebook népszerűségének hatására ütötte fel fejét a weboldalak tervezésének világában is. Hiszen a görgetés, a végeláthatatlan hírfolyam a facebookon évek óta hódit és mivel a felhasználóknak tetszik, így a webdesign trendek világában is megjelentek. A látogatók jelentős hányada telefonon van jelen az internetes világában és kényelmi szempontból, szeretnek görgetni. Így nem kell más oldalra átlépni, csak egy oldalon görgetéssel fedezhető fel az egész weboldalon tálalt ínyencségek listája.

Retro

A 70-es évek design-ja, még mindig nagyon népszerű, főleg modern design-nal vegyítve, nagyon extrém hatást kelt. Megfelelő színekkel, betűtípusokkal elkerülhetjük a túlzsúfoltság látszatát, bátran használjuk, ha tetszik a stílus és a profilunkhoz is illik, alkalmazható.

Nagy felbontású képek

A teljes képernyőt beborító nyitóképek, szintén nagyon népszerűek mostanában. Vonzzák a tekintetet, a látogatót nem ereszti, sokszor mozgóképpel párosul, ezzel még inkább rabul ejti az oda tévedő látogatót.

Kártya-design

A legnépszerűbb közösségi fotómegosztó oldal, a Pinterest aki már évek óta használja ezt a kártyaszerű megjelenítési formát. Népszerűségének egyértelmű jele, hogy egyre több követője, felhasználója van. A webdesign területen is azért jelent meg, mert rengeteg információt át lehet így adni, a mozaikkockák segítségével. Kockánként más-más témát lehet bemutatni egy oldalon belül, így hihetetlen mennyiségű adatszolgáltatásra képes. Nem fér el egy-egy kártyán sok információ, ezért rövid, tömör szövegre van szükség, de azt meg az olvasok pont szeretik, tehát nagyon látógatóbarát weboldal alakítható ki ezzel a felépítési rendszerrel.

Tipográfia, nagy betűtípusok

Ugyanúgy ahogy a képeknél, a betűtípusoknál is teret hódít a nagy betűméret. Nagyon látványosak az óriási betűk a nyitóoldalon, szinte beborítják a képernyőt, ordítják, hogy hahó itt vagyok! Lehetetlenség nem észrevenni őket, mert ezzel kitűnnek társaik közül. A tipográfiáról többet is olvashatsz.

Kézzel rajzolt illusztrációk

A fotókat hivatottak lecserélni, ezekkel a kézzel rajzolt képekkel, ikonokkal. Népszerűségük abban rejlik, hogy a kézzel készült illusztrációk jobban megmaradnak az emberek emlékezetében, mélyebb benyomást keltenek. Ezért az első látásra meghökkentő design, később megszelídül az emberek szeme előtt és sokkal jobban emlékeznek egy-egy ilyen rajzra, mint a fotókra.

A webdesign trendek gyorsan változnak és ha nem is kell minden évben a teljes weboldalunk design-ját lecserélni, de egy-egy új stílust nyugodtan alkalmazhatunk a mi weboldalunkon is. 

Kövess minket a Netre Veled facebook oldalunkon is.