7 leghíresebb WordPress alapú weboldal

A WordPress rendszerrel készült weboldalak hatalmas lehetőségek tárháza. Jelenleg körülbelül 280 millió webhelyen használják az egész világon. Mivel nagyon népszerű ezért folyamatosan fejlesztik, ezzel is kiszolgálva a hatalmas követőtáborukat. Folyamatos fejlődésük töretlen, a rendszer könnyen követhető, biztos hogy sok örömet fog okozni Neked is ha a WordPress mellett döntesz. Nagy világcégek, legendás színészek, zenészek választják ezt a rendszert, amivel a közönség előtt bemutathatják életfilozófiájukat, cégüket, terméküket.

Nézzük akkor a mi kedvenc 7-es listánkat.

 

1. Leonardo DiCaprio

WordPress-weboldal-Leonardo-Dicaprio

Teljes képernyőt beborító képeivel azonnal elkápráztatja látogatóit. A weboldal szakaszokra van osztva, legújabb filmjeiből videók, további filmjeiből képek és legalul a blogbejegyzések kaptak helyet. Minden oldal tetején kiemelkedő helyen a közösségi média ikonjai láthatóak. Így a  DiCaprio rajongók könnyen tudják követni A Titanic (1997) hősszerelmesének minden egyes lépését. A színész nagy környezetvédő,  az ENSZ békenagyköveteként az egész világot bejárta. A National Georgraphic Channel Magyarországon is bemutatta az Özönvíz előtt című dokumentumfilmet, amiben Leonardo Di Caprio teljes őszinteséggel próbálja védeni a környezetet. Küldetésének tekinti a Föld megóvását és klímavédelmét.

Tevékenységéért kitüntették 2016-ban átvehette a Crystal Award díjat. Köszönőbeszédében határozottan és keményen fogalmazott. “„Egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy a szén-, olaj- és gázipar kapzsisága határozza meg az emberiség jövőjét. Ami elég, az elég! Felelni fognak a történelem ítélőszéke előtt” Egy hónappal később 25 év után átvehette végre a filmes alakításaiban keményen megdolgozott elismerését. A Visszatérő című filmjéért, a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar díjat kapta, mikor a kezében tartva  beszédet mondott ott is a klímaváltozásról szónokolt. DiCaprio 41 éves korában felért a csúcsra, nagyszerű színész és példakép, akinek fontos a bolygónk megmentése és az egyértelműen látszik, ez nem csak a marketing része, hanem szívből teszi. Legyél részese ennek a szintén WordPress alapú Leonardo DiCaprio világnak.

http://leonardodicaprio.com/

 

2. A Walt Disney Company

WordPress-weboldal-Walt-Disney

A szórakoztatásra épülő világhíres Walt Disney gyár is a WordPress rendszerét használja weboldalán. A Walt Disney cég honlapján  a vállalattal kapcsolatos mindennapos történéseket lehet végigkövetni. A nyitóoldalon a fejlécen a híres logó középen helyezkedik el. Ez az a logó amit már a legkisebb korosztály is felismer hisz Mickey egér, Minnie, Donald kacsa a mesék világából ismerős már nekik is. A főoldal fejlécében, még Magunkról, Befektetői kapcsolatok, Karrier, Környezet, Filantrópia, Hírek  menüelemek kaptak helyet. A filmeken, Disney Parkokon túl, még a vállalat részvényeinek ára is követhető a weboldal főoldalán.

https://thewaltdisneycompany.com/

 

3. Usain Bolt

WordPress-weboldal-Usain-Bolt

Usain St. Leo Bolt, a Jamaicai síkfutás világcsúcstartója, aki 1986 augusztus 21-én született, ő is a WordPress weboldal mellett tette le voksát. Nyitóoldalán  a sportoló egész képernyőt betöltő képébe ütközünk. Első világbajnoki aranyérmét mindössze 16 évesen szerezte meg, egy junior világbajnokságon. A Pekingi olimpián, pedig mindkét olimpiai számában, a 100 méteres és a 200 méteres síkfutásban világcsúccsal nyert aranyérmet. 4 évvel később a londoni olimpián is meg tudta védeni mindkét egyéni számában, a bajnoki címét. Sőt a 4×100 méteres váltóban is aranyérmet szereztek ismét csapattársaival. A 2016-os riói olimpián is 3 olimpiai aranyéremmel lett gazdagabb. Usain Bolt az egyetlen síkfutó a világon, aki 3 olimpián is aranyérmet szerzett síkfutásban. A híres sportlegenda elért mindent, amit célul tűzött ki magának, visszavonul, 2017. augusztusi londoni világbajnokság lesz az utolsó versenye.

http://usainbolt.com/

 

4. Mercedes Benz

WordPress-weboldal-Mercedes

A luxusautót gyártó nemzetközi vállalat honlapja is a WordPress sémára épül. A weboldalon az autókat bemutató képeké, videóké a főszerep. Egy kis Mercedes Benz történelem. Karl Benz német mérnök, 1885-ben háromkerekű járművet tervezett és kísérlete eredményesnek bizonyult. 3 évvel később felesége, kihozta az addig garázsban pihenő járművet és két fiával, a 180 km-re lakó édesanyjához látogatott vele. 1896-ban az Osztrák-Magyar Monarchia nizzai konzulja, megszállott autóversenyző volt. Emil Jellinek figyelt fel az autóra és 1901-ben a lányáról Mercedesről, nevezhette el az akkori PS 35-ös modellt. 1902-ben védette le a Daimler motortársaság két vezetője a nevet.

A logót ábrázoló 3 ágú csillag Daimler két fiának ötlete volt, mert az apjuk mikor távol volt és képeslapot küldött nekik ezt a jelet rajzolta a ház falára és a képeslapra is. Így ért pontosan célba a levél és így lett ebből a házfal rajzból később a világ egyik legismertebb márkajelzése. 1901-től 19 millió autót gyártottak ebből a márkából napjainkig és ebből jelenleg is körülbelül 10 millió van az utakon. Ez a szám is alátámasztja azt a tényt, hogy az egyik legmegbízhatóbb autómárka jelenleg is a piacon és még neki is a WordPress kellett…

www.mercedes-benz.com

5. Sylvester Stallone

WordPress-weboldal-Sylvester-Stallone

Gondolom senkinek sem kell bemutatni Rocky Bolboa-t és John Rambót. Ezeknek a kultikus figuráknak a megtestesítője, aki született nevén Sylvestre Gardenzio Stallone, idén lett 71 éves, július 6-án. Szerintem van egy korosztály akinek megvan az a kép, mikor a 80-as évek végén, VHS kazettán néztük a haverokkal együtt Rambót a vietnámi katona viszontagságait. Az, egy narrátorhanggal szinkronizált kalózfilm hatalmas kincs, érték és élmény volt számunkra. Rengeteg filmbe játszott még a színész, Tangó& Cash, A Specialista, Az állj vagy lő a mamám, A Daylight. John Rambó óta eltelt közel 30 év, a technika rakétasebességgel fejlődik és a weboldaltrendek is folyamatosan változnak. Stallone, az egyik leghíresebb férfi színészünk is a WordPress rendszerét választotta weboldalának. Hihetetlen ugye? Nekünk is lehet, akár ugyanolyan weboldalunk, mint neki.

https://sylvesterstallone.com/

 

6.PlayStation Blog

WordPress-weboldal-PlayStation-Blog

Talán ha az otthoni játékélményekről beszélünk, sokunknak elsőre beugrik a Sony Playstation márkanév. A hivatalos PlayStation rajongói fórumoldala is WordPress alapú sablonra épít. A honlap széles fejlécet tartalmaz és dobozos elrendezésre épült. A játékosoknak a Sony Playstation a teljes repertoárját felvonultatja és itt találkozhatnak a játékkészítőkkel is. A piacon levő mindhárom konzolját a PS3, PS4, PSVita-t és az ezekre kijövő játékokat is bemutatja. Videók, zenék, PS plus, PS Store színesíti még ezen a Playstation Blogoldalon a teljes repertoárt. Az oldalnak fontos a játékfelhasználók véleménye, ezért külön címke van erre a lehetőségre is, hogy jelezhessék észrevételeiket. Akit egyszer megfertőz ez a virtuális világ, azt a Sony nem ereszti, rabjává teszi, de hálából rengeteg fantasztikus játékélményt ad cserébe!

https://blog.us.playstation.com/

 

7. Bata

WordPress-weboldal-Bata-cipő

A végére hagytam azt a márkát, ami 20. század egyik nagy sikertörténete. A Bata cipő cég weboldalán nem használ fejlécet, ő is a teljes képernyőt lefedő képre épít. A Bata Shoe Company-t Thomas J. Bata alapítja 120 évvel ezelőtt egy családi vállakozásként. Fia Thomas Bata 18 évesen veszi át a céget, mikor 1932-ben apja repülőgép szerencsétlenségben meghal. Akkor elhatározza, hogy a végrendeletben elhangzott erkölcsi normát viszi tovább. ”A Bata Shoe Company a közösség életszínvonalának növelésére szolgál és a vásárlóknak jó ár-érték arányt biztosít”. Nemzeti, gazdasági és politikai felfordulások veszélyeztették a Bata cég fennmaradását, de képes volt mindennek ellenére sikerre fejlődni. 400 millió pár cipőt forgalmaz évente, naponta 1 millió cipőt értékesít az egész világon. Több mint 70 országban árulja termékeit, a környezettudatos cipőktől kezdve a csúcstechnológiás lábbelikig. Indiában a Bata cipőmárka a legnépszerűbb, megelőzve ezzel az Adidas, a Reeebok és a Puma világhíres márkákat is.

https://www.bata.com

Magazinunk segítségével te is beléphetsz ebbe a csodálatos és lenyűgöző világba!

Láthatod, ha a nagy legendáknak, világcégeknek bejött, akkor talán te is megtalálod benne számításaidat.